Exposició: Wei Xiaorong · Pintura xinesa contemporània

190603 Pintures ConfuciLa Fundació Institut Confuci de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Badalona tenen el plaer de presentar l'exposició Wei Xiaorong · Pintura xinesa contemporània, que s'inaugurarà el dijous 6 de juny de 2019 a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme de Badalona i comptarà amb la presència de l'artista.

Paral·lelament, el dimarts 11 de juny a les 18:30, la FICB organitzarà una Exhibició de pintura en viu i diàleg amb Wei Xiaorong, en què el públic podrà gaudir de l'art del mestre de primera mà. Aquesta activitat està destinada tant a estudiants de Belles Arts com a tot el públic general interessat en conèixer la tècnica de la pintura tradicional xinesa. L'accés a l'activitat és gratuït prèvia inscripció.

Sobre l'exposició

El mestre Wei Xiaorong és una de les màximes autoritats de la pintura lineal xinesa contemporània, hereu de la pintura tradicional, que a la vegada es fonamenta en l’art de la cal·ligrafia xinesa. És per això que l’exposició que es presenta a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, organitzada entre l’Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i la Fundació Institut Confuci de Barcelona, és una bona oportunitat per entendre millor aquesta simbiosi de cal·ligrafia i pintura, objecte de culte i veneració, i alhora preuat testimoni artístic, espiritual i patrimonial.

El Dr. Wei, fascinat per la filosofia de Laozi i Zhuangzi, entre d’altres, dirigeix el Departament de Pintura Xinesa de l’Acadèmia de les Arts de la Xina, a Hangzhou, on desenvolupa el seu mestratge i influència, tot preservant la gran tradició pictòrica xinesa, mitjançant el coneixement i la recerca actuals.

Considerat un virtuós de la cal·ligrafia pictogràfica, proclama les virtuts taoistes i la pràctica per excel·lència, a través del domini de la complexa tècnica dels anomenats quatre tresors de l’estudi, expressió que es refereix als quatre elements materials que la fan visible: el pinzell, la tinta, el paper xuan i la pedra on es dissol la tinta.

Així mateix, l’art de la pintura xinesa requereix un exhaustiu coneixement de la tècnica anomenada tradicionalment 18 miao (18 traços), que consisteix en el domini i control del traç o lineació del pinzell, per aconseguir la màxima varietat de registres, així com una extraordinària concentració mental i corporal, que converteix la pràctica en un ritual.

Biografia de l'artista

Wei Xiaorong va néixer el 1957 a Fuzhou, a la província de Fujian. Va finalitzar els seus estudis de pintura tradicional xinesa a l'Acadèmia de Belles Arts de la Xina el 1981, on va començar a treballar com a professor en 1986. Va ser el primer acadèmic que va establir els principis de la pintura tradicional xinesa.

En l'actualitat, és professor i tutor de doctorat i màster a l'Acadèmia de Belles Arts de la Xina. També és president de l'Institut de Pintura i Cal·ligrafia de la Xina, director de la comissió de l'Associació d'Artistes de Pintura Tradicional de la Xina, vicepresident de l'Associació de Pintors de la província de Zhejiang, vicepresident de l'Associació d'Artistes de Zhejiang, vicepresident de la Associació d'Artistes de la província de Hangzhou, expert del Comitè Avaluador de Títols de grau mitjà o superior, reconegut vicepresident de l'Associació d'Artistes Xinesos d'Ultramar de la província de Zhejiang, president de l'Acadèmia d'Art Imperial de Fuzhou i vicepresident del Centre de Recerca Ren Bonian.

Informació sobre les activitats

Inauguració de l’Exposició Wei Xiaorong · Pintura xinesa contemporània

Dijous 6 de juny de 2019 a les 19:30h

Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme
Francesc Layret, 78-82, planta -1, 08911 Badalona
Metro L2. Badalona-Pompeu Fabra

Exposició oberta del 6 de juny al 28 de juliol de 2019.

Entrada lliure

Horari: De dimarts a divendres, de 16 a 20 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h; diumenges, d’11 a 14 h. Visita guiada cada diumenge a les 12h.

Exhibició de pintura en viu i diàleg amb Wei Xiaorong

Dimarts 11 de juny de 2019 a les 18:30h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuita previa inscripción

INSCRIPCIÓ A L'EXHIBICIÓ DE PINTURA EN VIU

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Universitat de Barcelona

Ajuntament de Badalona

Dl, 03 juny 2019 In Notícies Tags