Barcelona dóna la benvinguda a l'any 4717 del calendari lunar

ConfuciAnyNouBCN2019Una desfilada, una fira cultural i gastronòmica i un seguit d’espectacles als voltants de l’Arc de Triomf commemoraran l’Any Nou Xinès.

El pròxim 2 de febrer, les veïnes i els veïns de context cultural xinès celebraran amb tota la ciutat l’arribada de l’Any Nou. Segons el calendari tradicional entrarem a l’any 4717 que, seguint l’esquema cíclic del zodíac xinès, serà l’Any del Porc.

Aquest és un moment d’especial rellevància per a la comunitat xinesa de Barcelona, formada per unes 20.000 persones. És també un moment per compartir la seva cultura amb la resta del veïnat de la ciutat.

De fet, la celebració de l’Any Nou Xinès s’ha consolidat ja com un dels esdeveniments culturals més multitudinaris de Barcelona. Inclou una desfilada, una fira cultural i gastronòmica, i diversos espectacles que són possibles gràcies a la implicació de  1.500 persones voluntàries i més de seixanta entitats xineses i catalanes.

Aquest any com a novetats, la Porca de Sant Antoni serà protagonista d'honor de l'Any Nou en la desfilada i, des del Paral·lel, especialment abillada per l’esdeveniment, assistirà la vedet geganta Rosa, acompanyada pel seu amic "especial” Armand i d'altres figures xineses i catalanes.  

Programa

11.30 h: Inici de la desfilada al Parc de l’Estació del Nord

De 12.30 h a 14 h, i de 16 h a  19 h: Espectacles a l’escenari ubicat al Passeig Lluís Companys

De 10 h a 20 h: Fira gastronòmica i cultural al Passeig Lluís Companys

La celebració de l’Any Nou Xinès, organitzada per entitats de cultura popular xinesa i de cultura tradicional catalana de la ciutat, juntament amb altres  organitzacions com la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la campanya #CelebremBCN. #AnyNouXinèsBCN

Programa d’espectacles (matí i tarda) 

Cartell de l’Any Nou xinès amb Barcelona 2019

Díptic de l’Any Nou Xinès amb Barcelona 2019

Per més informació, Institut Confuci de Barcelona

 

Dl, 28 gener 2019 In Notícies Tags