Entrevista a Martin Floor, guanyador de la beca Horitzó Àsia

Martín Floor és investigador al Laboratori de Bioquímica i Biofísica Computacional (CBBL) de la UVic, formant part des del 2017 del grup de recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica. Com a guanyador de l'última convocatòria de la beca Horitzó Àsia, recentment ha tornat de la seva estada de dos mesos a la Universitat de Hong Kong a Shenzhen.

El projecte de tesi doctoral que desenvolupa Martín Floor es basa en el disseny computacional de nous enzims d'interès industrial, ambiental i/o terapèutic. Els enzims són proteïnes que les cèl·lules utilitzen per accelerar processos químics que, altrament, serien massa lents per ser utilitzats per un ésser viu.

Floor valora la seva experiència com a molt bona i enriquidora "La veritat és que cada vegada que tinc l'oportunitat de col·laborar amb nous grups de recerca hi ha un aprenentatge molt gran en molts aspectes" i tot i la brevetat de l'estada, la considera suficient com per haver establert ponts per a vincular-se a al nou grup de recerca "generem la confiança necessària per continuar a distància el treball que vam començar."

L'estada a la Universitat de Hong Kong juntament amb el professor Jenn-Kang Hwang, li va permetre ser dins el cercle d'investigadors relacionats amb el premi Nobel de química 2013, Arieh Warshel. "És una persona extraordinàriament capaç i d'idees molt clares. Les discussions que dúiem a terme em van ajudar molt a replantejar la manera com estic desenvolupant la meva proposta i crec que tindran un impacte important en el futur de la meva investigació." També assegura que "va ser bonic veure com vam congeniar a nivell personal i amb el personal acadèmic. Molts dels bons records que porto a casa tenen a veure amb ells."

Podeu llegir-ne l'entevista íntegra al lloc web de la Facultat de ciències i tecnologia de la Uvic:

http://mon.uvic.cat/ust/martin-floor-fa-una-estada-a-la-universitat-de-hong-kong-a-shenzheh/

Dv, 18 gener 2019 In Notícies Tags