Nits d’estiu amb regust asiàtic

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha arribat a l’adolescència aquest 2018 amb la celebració de la seva quinzena edició. Vic s’ha impregnat de nou de cultura asiàtica a través del cinema, la gastronomia i de múltiples activitats paral·leles. Més de 10.500 persones n’han gaudit, fent evident que el certamen és una proposta consolidada en el panorama cultural vigatà i català però també, i cada vegada, més a nivell internacional.

Horitzó Àsia ha donat suport per quart any consecutiu al festival en l’organització de l’Escenari Obert, les activitats a l’entorn de la Bassa dels Hermanos, i en la posada en escena d’un conte d’arrels asiàtiques a través d’ombres xineses.

Dos concerts, els dels osonencs Milefo Band-A i els barcelonins Gas; exhibicions de karate Shotokan, Jiu jitsu Jukoshto Ryu, tai-txi txuan i teakwondo; una Dansa del Lleó gentilesa de la Fundació Institut Confuci de Barcelona per donar la benvinguda al certamen i desitjar-li sort i un espectacle de danses índies han conformat la programació de l’Escenari Obert.

Per la seva banda, Rondallaire ha estat l’encarregada de teatralitzar La Llavor, un espectacle inspirat en els contes xinesos El test buit i Tiki, Tiki que narren històries que parlen del passat, de la seva importància i del seu pes feixuc, mirant el futur com un espai ple de possibilitats.

En la seva vessant cinematogràfica, el Festival Nits ha programat un total de 31 films i 6 curtmetratges, dels quals 21 s’han estrenat a les pantalles de Vic. El film cantonès Colour of the Game ha rebut el Premi del Jurat, format enguany per Mònica Garcia Massagué, Toni Benages i Omar Parra, qui també ha concedit una Menció Especial al documental The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll.

D’altra banda, el Premi del Públic i el Premi de la Crítica han coincidit en la tria del film tailandès Bad Genius com a millor pel·lícula d’aquesta edició. I raó no els devia faltar ja que aquest film va aconseguir mantenir l’atenció del públic de la Bassa malgrat la pluja que va caure el dia de la seva projecció.

Tot això, i molt més que ens deixem, és el que el festival ens ha proposat aquest any d’aniversari. Estarem amatents al que ens proposin al llarg dels pròxims mesos i esperarem amb delit les pròximes nits d’estiu amb regust asiàtic.


Més informació
http://cinemaoriental.com/

Reviu les Nits en imatges
http://horitzoasia.cat/index.php/ca/fotogaleries/item/186-nits-cinema-oriental-2018

Reviu les Nits en vídeo
http://cinemaoriental.com/videos-making-of-2018/