Les Nits abans del Festival Nits

La dotzena edició del Festival Nits de cinema oriental se celebrarà del 14 al 19 de juliol a Vic però els més inquiets podran començar a gaudir del millor cinema del continent asiàtic molt abans. Us proposem un juny i juliol carregats d'activitats arreu del territori català en col·laboració amb diferents entitats, festivals i institucions. A les habituals col·laboracions, aquest any en destaca una de nova, que portarà les Nits al Phenomena.

El recent estrenat cinema barceloní amb la filosofia de recuperar l'esperit d'aquelles sessions dobles de fa unes dècades, programarà el dimecres 8 de juliol una de les més desconcertants produccions índies dels últims temps, BCN Knockout!, i un clàssic del kung-fu en 35 mil·límetres, La serpiente a la sombra del águila, la pel·lícula que va donar a conèixer internacionalment el kung-fu acrobàtic de Jackie Chan. La doble sessió començarà a dos quarts de 9 del vespre.

També a Barcelona, en el marc dels actes de celebració del Dia de l'Independència de Filipines, es podrà veure la première de Bonifacio, una superproducció filipina que relata la vida de l'home que va lliurar la batalla definitiva contra els opressors espanyols. La cita serà el dissabte 20 de juny a l'Església de Sant Agustí de a dos quarts de 9 del vespre i comptarà amb l'assistència del director del film, Enzo Williams, i dels seus principals actors, Robin Padilla i Vina Morales.

A Vic, la Biblioteca Joan Triadú tornarà a acollir el cicle previ al Festival Nits. En una edició en la que l'Índia és la gran protagonista, el festival està obligat a projectar alguns títols del gran mestre del cinema indi de tots els temps, Satyajit Ray. Els dijous 11, 18 i 25 de juny es podrà veure l'anomenada Trilogia d'Apu. Les sessions es faran a l'Espai Josep Romeu.

L’entrada és gratuïta i començaran a les set de la tarda. D'altra banda, en el marc de la programació de Cineclub Vic, el dimarts 30 de juny a les 10 de la nit es projectarà Unbeatable, el film guanyador de l'edició 2014 del certamen.

El Festival Nits serà present també a Tarragona de la mà del Festival MiniPop. El divendres 5 de juny aquest certamen, principalment musical, s'endinsarà en el món màgic del setè art amb Wolf Children, una obra d'art del cinema d'animació dirigida pel mestre Mamoru Hosoda. El film és un al·legat en defensa de la natura i una reivindicació romántica dels anhels de llibertat dels éssers vius. La projecció es farà a les 10 de la nit al passeig de les Palmeres de Tarragona.

Badalona també tindrà el seu tastet de Nits abans del Festival Nits de cinema oriental el divendres 3 de juliol en el marc del Cryptshow Festival, un dels festivals de cinema de terror i fantasia de referència de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest certamen ofereix una selecció internacional de curtmetratges de gran qualitat i una mostra de llargmetratges difícils de veure en els circuits convencionals. L'aportació del Festival Nits serà Gun Caliber, la proposta més bandarra i salvatge que es va poder veure en la passada edició firmada per un dels millors coreògrafs d’acció del cinema japonès.

Més informació a la pàgina web del festival.

Dj, 11 juny 2015 In Notícies