La UVic - UCC i Horitzó Àsia organitzen un Postgrau en Estudis Asiàtics

El projecte Horitzó Àsia i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya proposen un nou Postgrau en Estudis Asiàtics de cara al curs 2015/2016 (30 crèdits). Amb l’objectiu de formar a professionals que estiguin capacitats per realitzar anàlisis eficients sobre la realitat asiàtica, des del postgrau s’impartiran coneixements sobre geografia, política, economia i diversitat cultural d’aquest continent. En els darrers anys hi ha hagut una demanda creixent de formació avançada basada en l’Àsia; per aquest motiu que els estudis realitzaran una aproximació transversal als valors que emanen de les seves cultures mil·lenàries, posant un èmfasi especial a la Xina, el Japó, l’Índia, Corea i Indonèsia. L’elaboració i dotació de contingut d’aquest postgrau ha comptat amb la col·laboració d’HispanoAsian Business Consulting.

Aquests estudis, que tenen una orientació centrada en la recerca i, també, en la professionalització, volen aprofundir en eines que permetin millorar i eixamplar les actuals relacions entre l’Àsia i el món occidental. Un apropament a la realitat d’aquesta zona, amb més de tres mil milions de persones i grans expectatives de creixement econòmic, vol ajudar a millorar les complexes relacions entre ambdós territoris.

El postgrau s’iniciarà a mitjans d’octubre del 2015 i finalitzarà al mes de juny de 2016. Està dirigit, principalment, a titulats en Ciències Socials i Jurídiques, Geografia, Història, Turisme, Economia, Humanitats, Comunicació i altres àrees amb interessos en l’Àsia Oriental. Pel què fa a les principals sortides professionals que preveu el postgrau se centren en la professionalització d’empresaris; traductors i intèrprets; treballadors del sector turístic; del periodisme i de la comunicació corporativa o institucional; consultors d’internacionalització especialitzats en Àsia; analistes de mercats; assessors; caps d’exportació i caps de compres; mediadors socials i culturals; formadors; tècnics de museus i fundacions; personal de departaments de recursos humans i empreses de selecció; pas previ a una especialització en negocis o a una altra àrea de coneixement o geogràfica.

Dv, 15 Mai 2015 In Notícies